Hírek

Megérkeztek az első Tonalék az olasz csendőrséghez

Aki idén nyáron Rómába utazik, az egy kis szerencsével már láthat Alfa Romeo Tonalét az olasz csendőrség, azaz a Carabinieri színeiben. Az első példányt ünnepélyes keretek között adták át a Carabinieri római főparancsnokságán. Országszerte összesen 360 darab 160 lóerős Tonale kerül a csendőrség kötelékébe a következő hónapokban.
A vagány, sportos Tonalénak nagyon jól áll ez a csendőrkék fényezés a fehér tetővel, a piros csíkokkal, és a fehér Carabinieri felirattal, a stílusos crossover jármű jól kiegészíti az egyenruhások rendet követelő eleganciáját.
A 160 lóerős, e-hibrid autók a fényhidakon túl részben páncélozottak, szélvédőjük golyóálló, robbanás elleni védelemmel ellátott üzemanyagtartályt kaptak, a hátsó üléssort pedig fogolyszállításra alakították át.

Az Alfa Romeo és a Carabinieri együttműködése még 1951-ben indult, az olasz márka akkor szállította az első járműveket az egyenruhásoknak. Akkor 1900 M Matta típusú, kicsi, összkerékhajtású terepjárókat kaptak, aztán az 1960-as évektől következtek a Giuliák és az Alfetták különböző generációi, majd jöttek a 156-osok és a 159-esek is.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alfa-romeo oldalon: https://www.carnet.hu/alfa-romeo/hirek/megerkeztek-az-elso-tonalek-az-olasz-csendorseghez
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely