Hírek

Rekordot döntött az 1400 lóerős Ford furgon

Történelmet írt a Pikes Peak hegyi versenyen a Ford, hiszen elektromos autója az abszolút második legjobb időt futotta a 2023. június végén rendezett futamon. A ritka levegőjű pályán kifejezetten előnyös volt, hogy a villanymotoroknak nem kell oxigén.
1440 méter szintkülönbség, 156 kanyar, 4302 méteres magasságban húzódó célvonal: ez a híres-hírhedt Pikes Peak hegyi felfutó verseny, ami a meredek szakaszok és az oxigénhiány miatt annyira autógyilkos, hogy kizárólag a szervezők külön meghívása alapján lehet itt rajthoz állni. A Ford idén egy különleges gépet épített a legendás coloradói futamra: a kifejezetten erre az útszakaszra tervezett, elektromos hajtású SuperVan 4.2-est. Az autó be is váltotta a reményeket, hiszen pilótája, Romain Dumas a teljes mezőny második legjobb időeredményét futotta (8 perc 47,682 másodperc), alig több mint 6 másodperccel maradva le az első helyezettől, és fél percet verve a harmadikként végző autóra. Ez az idő nem mellékesen új rekord a kifejezetten ide épített autókat felsorakoztató Pikes Peak Open géposztályban.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/ford oldalon: https://www.carnet.hu/ford/hirek/rekordot-dontott-az-1400-loeros-ford-furgon
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely