Hírek

Csak megfelelő fényben látszik igazán az új Mazda

Amikor azt mondjuk egy autóra, szép, vajon tudjuk, hogy mi teszi szemünknek kedvessé? A Mazda tervezői a japán esztétikum gyökereiből táplálkozva hozzák létre alkotásaikat, amelyek egyszerre végtelenül egyszerűek és felfoghatatlanul összetettek – mint maga a világmindenség.
A japán autógyártás elévülhetetlen érdeme, hogy rengeteg olyan fogalommal és kifejezéssel ismertette meg a világot, amelyek közelebb visznek minket a szigetország értékrendjének és kultúrájának megismeréséhez, és ezen keresztül az ott tervezett és gyártott járművek értékeléséhez. A Mazda rajongói számára ilyen, ma már jól ismert fogalom a kodó, a mozgás lelke. Ezt olyan, további elemek alkotják, mint a ma, azaz az üres tér szépsége, a szori, ami az ívek és vonalak feszességét, egymáshoz és az egészhez viszonyított egyensúlyát írja le, vagy az ucuroj, amely a fény és az árnyék bonyolult, több síkon értelmezhető összjátékát foglalja össze egyetlen, nehezen lefordítható szóban.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mazda oldalon: https://carnet.hu/mazda/hirek/csak-megfelelo-fenyben-latszik-igazan-az-uj-mazda
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely