Hírek

Itt egy új Peugeot, amely nem SUV!

Egy látványos tanulmányautót leplezett le a Peugeot a világ technológiai újdonságait bemutató Las Vegas-i CES-en. A modell már csak azért is különleges, mert végre nem egy újabb crossover/SUV, hanem egy elegáns szedán.
Az Inception Concept elnevezésű jármű természetesen teljesen elektromos, a Stellantis legnagyobb, STLA Large elnevezésű platformjára épül, 5 méter hosszú, viszont csak 1,34 méter magas. Ezekkel a méretekkel és a szögletes vonalaival egy igencsak futurisztikus formavilágot “teremtett” a Peugeot, amely bármelyik fantasztikus filmben megállná a helyét. Oldalról kifejezetten klasszikus szedán, hátulról brutálisan nagy és izomautós, elölről pedig harapós. Érdekes megoldás, ahogy az első szélvédő lebukik a nem létező motorháztetőbe, és gyakorlatilag majdnem eléri az autó elejét. Nincsen B-oszlop, a hátsó ajtók pedig hátrafelé nyílnak, így hatalmas a hely a beszálláshoz.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/peugeot oldalon: https://www.carnet.hu/peugeot/hirek-2/itt-egy-uj-peugeot-amely-nem-suv
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely