Hírek

Soha nem volt még ilyen népszerű a Dacia

Számos országban döntött értékesítési rekordot, és növelte korábban nem tapasztalt mértékben eladásait a Dacia. Hallatlan lendületét komoly fejlesztésekkel igyekszik megőrizni Európa leginkább megfizethető autómárkája.
Tavaly év közben számtalan jel utalt erre, visszatekintve viszont már tényszerűen is kijelenthető: 2022 a Dacia éve volt Európában. A márka rendkívüli mértékben erősítette pozícióit a hanyatló piacon, ahol 6,8 százalékkal több – összesen 573 800 – autót adott el, mint egy évvel korábban. Ezzel a személyautók piacán 4,2 százalékos részesedésre tett szert a kontinensen; a könnyű haszonjárműveket is figyelembe véve pedig a piac 3,7 százalékát tudhatja magáénak a márka. Ennél is erősebben képviselteti magát a Dacia a magánvásárlók döntéseiben: itt a 2021-es 6,2 helyett immár 7,6 százalékos piaci részesedéssel bír a márka. Mindhárom érték abszolút rekordnak számít a Dacia történetében.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/dacia oldalon: https://www.carnet.hu/dacia/hirek-2/soha-nem-volt-meg-ilyen-nepszeru-a-dacia
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely