A legjobb összkerékhajtás!

A legjobb összkerékhajtás!

hirdetés

A Wrangler 4xe az év legjobb összkerékhajtású járműve.

• A Világ Év Női Autója (Women's World Car of the Year, WWCOTY) díj 56 tagú zsűrije szerint a Jeep® Wrangler 4xe az év legjobb összkerékhajtású járműve. • A 40 ország képviselőiből álló zsűri nagyra értékelte a Wrangler 4xe fenntartható, környezetbarát szemléletét. • A Jeep Wrangler 4xe a Jeep közel 80 éve utolérhetetlen terepalkalmasságának természetes evolúciója. • A Wrangler 4xe 380 lóerős motorteljesítményt kínál, a mindennapi ingázás során akár 50 kilométert képes tisztán elektromos üzemben megtenni, ugyanakkor vezetőjének nem kell a hatótávolság miatt aggódnia. • A Jeep 4xe típusai vadonatúj szintet képviselnek a takarékosság, a környezettudatosság, a menetteljesítmények, a szabadidős felhasználás, valamint a közúti és terepalkalmasság terén.
Az innovatív Jeep® Wrangler 4xe plug-in hibrid modellt választotta meg az év legjobb összkerékhajtású járművének a 2022-es Világ Év Női Autója díj ötvenhat tagú zsűrije. 

Az öt kontinens negyven országát képviselő zsűri olyan értékek alapján választja ki az egyes kategóriák legkiválóbb típusait, mint a biztonság, a vezethetőség, a komfort, a technológiai tartalom, a dizájn, a takarékosság, a környezeti kompatibilitás, vagy az ár-érték arány. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett WWCOTY ( Women's World Car of the Year ) szavazás zsűrije külön kihangsúlyozta az új Wrangler 4xe fenntartható szemléletét.

„A Wrangler 4xe bevezetésével a Jeep számos tekintetben hatalmas lépést tett előre, a legfontosabb azonban a környezetvédelmi felelősségvállalás.” – mondta Marta García, a WWCOTY elnöke.
„Rendkívül nagyra értékeljük, hogy a piacon fellelhető egyik utolsó, teljes értékű terepjáró a hibridizáció mellett döntött. A Jeep Wrangler 4xe környezetvédelmi kötelezettségvállalása kulcsfontosságú szerepet játszott a Világ Év Női Autója kategóriadíj odaítélésében.”

A Jeep Wrangler 4xe akár 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemben, zéró károsanyag-kibocsátással. Ez tökéletes választássá teszi a mindennapi környezettudatos ingázás során, ugyanakkor a felhasználóknak nem kell aggódniuk a hatótávolság miatt.

Emellett ez a Jeep márka legjobb közúti és terepképességekkel bíró, egyben leginkább környezetbarát modellje, amely csaknem teljesen zajtalanul képes közlekedni terepen, miközben a Jeep Wrangler védjegyének számító nyitott tetős, természetközeli vezetési élményt kínálja.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a WWCOTY zsűrije elismerte azt a hatalmas fejlődést, amelynek égisze alatt a Jeep világszerte villamosítja járműveit, egyre közelebb kerülve zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó célkitűzéséhez.” – mondta Christian Meunier, a Jeep márka vezérigazgatója.

„A Világ Év Női Autója díj újfent igazolja, hogy a villamosítás még inkább kihangsúlyozta a Jeep modellek alapvető, meghatározó képességeit. A Jeep Wrangler 4xe a tökéletes példa arra, hogy igenis lehetséges mindenből megkapni a legjobbat: a legendás Jeep terepalkalmassághoz és nyitott tetős élményhez olyan villamosított, környezetbarát csomag társul, amelynek jóvoltából szinte teljes csendben élvezhetjük a természetben töltött időt.”
A Wrangler 4xe hibrid hajtáslánca egy ultramodern 2,0 literes, soros négyhengeres turbómotorból, két villanymotorból, egy nagyfeszültségű akkumulátorcsomagból, valamint egy nyolcfokozatú TorqueFlite automata sebességváltóból áll.

A villanymotorok forgatónyomatéka késlekedés nélkül áll a Wrangler 4xe vezetőjének rendelkezésére. A hajtáslánc zökkenőmentes start-stop funkcionalitással teszi még takarékosabbá a belső égésű motor működését.

A Jeep Wrangler történetének legfejlettebb hajtáslánca maximalizálja a hatékonyságot. A 380 lóerős teljesítményű Wrangler 4xe kiemelkedő menetdinamikát és mértékadó terepképességeket kínál, az elektromos járművek használatával járó összes előnnyel egyetemben.
A Jeep márka

A 80 évre visszanyúló, legendás hagyatékkal bíró Jeep márka szabadidőjárművei kategóriaelső terepalkalmasságot, minőséget és sokoldalúságot kínálnak azok számára, akik különleges utazási élményekre vágynak. A Jeep márka az élet határtalan élvezetére csábít, modellkínálatának tagjai bármilyen helyzettel képesek magabiztosan, biztonságosan megbirkózni. A Jeep márka modellkínálatát a Cherokee, a Compass, a Gladiator, a Grand Cherokee, a Grand Cherokee 4xe, a Renegade, valamint a Wrangler 4xe alkotja.

A márka összes 4x4-es modelljéhez elérhető prémium ügyfélhűség és ügyfélkezelési program, a Jeep Wave olyan előnyöket és exkluzív kedvezményeket biztosít tagjai számára, amelyek felülmúlhatatlan, elhivatott támogatást és védelmet szavatolnak a nap 24 órájában. A Jeep márka legendás terepalkalmasságát az a globális villamosítási kezdeményezés emeli új szintre, amelynek keretében a 4xe válik az új mértékadó összkerékhajtási rendszerré, hozzásegítve a márkát a zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó célkitűzés megvalósításához. 2025-re a Jeep márka összes szabadidőjárműve elérhető lesz villamosított kivitelben.

A Világ Év Női Autója díj

A Világ Év Női Autója (Women's World Car of the Year, WWCOTY) díj az egyetlen olyan autóipari szervezet, amelynek zsűrije kizárólag női szakújságírókból áll. A WWCOTY-t 2009-ben alapította az új-zélandi Sandy Myhre. Ő jelenleg a szervezet tiszteletbeli elnöke, míg az ügyvezető elnöki tisztet Marta García tölti be. A díj célja, hogy felhívják a figyelmet a nőknek az autók világában betöltött szerepére, valamint, hogy megválasszák az év legkiválóbb autómodelljeit. A szavazás során ugyanazokat a szempontokat mérlegelik, mint bárki, aki új autó vásárlására készül. A kiválasztott autók tehát nem „női autók”, hiszen olyanok nem léteznek. A zsűritagok a szavazás során többek között olyan értékeket vesznek figyelembe, mint a biztonság, a minőség, a vételár, a dizájn, az egyszerű vezethetőség, a különböző előnyök vagy a környezeti hatás.