jeep-avanger

Újabb elismerést kapott a Jeep Avenger

hirdetés
Sikert sikerre halmoz a Jeep első teljesen elektromos modellje. Az Év Autója díj után megkapta a Top Gear “Év Elektromos Autója” és a “Legjobb Elektromos Városi Autó” , most pedig a brit Autocar magazin szavazásán a “Legjobb kisautó” kategóriában győzedelmeskedett.
Az Autocar magazin díjaival az Egyesült Királyságban kapható legjobb új autókat ismeri el. A díjakról az autóipar legtájékozottabb újságírói döntenek.

Mark Tisshaw, az Autocar szerkesztője szerint az Avenger dizájnja masszív és egyben egy igazi Jeep. Az autónak varázsa és karaktere van - tette hozzá.

Ugyancsak elismerően szólt az autó vezetési tulajdonságairól, dícsérte a kezelhetőségét és a kormányzását, az elektromos hajtást pedig előnyként említette a városi használat során. Mark Tisshaw szerint bár az Avenger a kisautók kategóriájában versenyez, de belül rendkívül jó a helykihasználása.
A Jeep egyébként egy új reklámszpotot is készített az Avengerről. A 30 másodperces klip a virtuális világban kezdődik, és egy valódi csapatással folytatódik a márka két legfontosabb értékét, a szabadságot és a kalandot hangsúlyozva.
Az 1536 kg súlyú Jeep Avenger 408 centiméter hosszú, 16 centivel rövidebb, mint az eddigi legkisebb Jeep, a Renegade. Csomagtartója 355 literes, utasterében pedig összesen 34 liternyi hasznos rakodóhelyet találunk.
Az Avenger első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. A WLTP szerint mért fogyasztás 12,5 kWh 100 kilométeren, így akár 400 kilométer is megtehető az autóval. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták.

A Jeep Avengert már a CarNet Ride Extra adásában is szemügyre vettük:
A Jeep Avenger már megrendelhető a CarNet kereskedéseiben, 15.990.000 forinttól.