jeep-avanger

Az Év Elektromos Autója a Jeep Avenger

A vadonatúj, teljesen elektromos Jeep Avenger kapta az “Év Elektromos Autója” és a “Legjobb Elektromos Városi Autó” díját a 2023-as Top Gear Electric Awards-on.
Az Év Autója díj után ismét rangos elismerést kapott a Jeep legújabb modellje, amelyet már a CarNet Ride Extra adásunkban is bemutattunk:
A Top Gear értékelése szerint az Avenger kicsi, rövidebb, mint a legtöbb crossover, könnyen manőverezhető, a karosszérián körbefutó műanyag elemek pedig jól védik a sérülésektől. Terepszögei, hasmagassága terepjárásra is alkalmassá teszik, a hátul ülőknek is sok hely van, csomagtartója pedig megfelelő méretű. Mindent összevetve ez a legjobb városi elektromos autó - írták.

Jack Rix, a Top Gear Magazin szerkesztője szerint a Jeep Avenger azok közé az autók közé tartozik, amit olyan emberek terveztek, akik élvezik a munkájukat. A formák, a színek és az anyagok modernek és összeillenek. Szép formaterv, tisztességes áron.
Az 1536 kg súlyú Jeep Avenger 408 centiméter hosszú, 16 centivel rövidebb, mint az eddigi legkisebb Jeep, a Renegade. Csomagtartója 355 literes, utasterében pedig összesen 34 liternyi hasznos rakodóhelyet találunk.
Az Avenger első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. A WLTP szerint mért fogyasztás 12,5 kWh 100 kilométeren, így akár 400 kilométer is megtehető az autóval. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták.

A Jeep a tervek szerint 2025-ig négy teljesen elektromos hajtású járművet mutat be, 2030 végétől pedig már csak teljesen elektromos modelleket forgalmaz majd Európában.

A Jeep Avenger már a CarNet kereskedéseiben is rendelhető, 15.990.000 forinttól.