fiat-future-1-puntosize

Tíz autója lesz a jövőben a Fiatnak

hirdetés
Öt haszongépjárműből és öt, különböző méretű személyautóból áll majd a Fiat jövőbeli flottája, a márkát igazgató Olivier Francis szerint.
Az igazgató a brit Autocar újságnak nyilatkozva elmondta, hogy 2023-ban mutatják be új, Punto-méretű városi kisautójukat. Ez a Peugeot 208 és az Opel Corsa méretosztályában készül majd. Olivier Francis közölte: az autó Punto méretű lesz, de nem Puntónak hívják majd.
Megmarad az 500-as, de később új műszaki alapokra kerül, illetve három, különböző méretű SUV-ot készítenek majd. A jól csengő Panda névtől nem válnak meg, a SUV-ok egyike viseli majd a jövőben. A Fiat jelenleg csak az 500X-szel van jelen a SUV-ok kategóriájában, amely a legjövedelmezőbb piaca az autógyártóknak.

A haszongépjárművek közül négy globális Stellantis furgon lesz, azaz közös platformon készülnek majd a többi saját márkával, és megmarad a csak Latin-Amerikának gyártott strada pickup is.

Olivier Francis elmondta, hogy a Fiat európai modellpalettája várhatóan 2027-re már teljesen elektromos lesz, de azt már sokkal korábban szeretnék elérni, hogy minden típusból legyen elektromos hajtású változat is.
A vezérigazgató közölte, hogy továbbra sem gondolkoznak alsó középkategóriásnál nagyobb autókban. Mint mondta, a Fiat lehet az elérhető árú Tesla, azaz az a villanyautó-márka, amely sokak számára elérhető lesz a jövőben.

Terveik szerint a következő öt évben évente egy új autót szeretnének majd bemutatni.

Képek forrása: Autocar