Takarékosabb és környezetbarátabb lesz a Ducato az új, nyolcsebességes váltójával

Takarékosabb és környezetbarátabb lesz a Ducato az új, nyolcsebességes váltójával

hirdetés
Az elődmodellhez képest takarékosabb és tisztább üzemű lesz a Fiat Ducato az új 8-fokozatú automata sebességváltójával.
A Ducatóba is belekerül a Stellantis csoport új, nyolcfokazatú automata váltója. A Ducatóhoz hangolt változat a gyáriak tájékoztatása szerint gyorsabban és finomabban kapcsol, és a nagyobb áttételi tartományának köszönhetőenj 10 százalékkal csökkenti a haszongépjármű CO2-kibocsátását.

Az AT8 elnevezésű váltó az akár 5 tonna össztömegű modellekkel is rendelhető, azaz nemcsak a furgonok és a kisbuszok, hanem még a kempingbusz kivitel is.

A Ducato különböző változatai közül akár a 450 Nm-es, 180 lóerős Multijet motor is megkaphatja ezt a váltót.
Ugyancsak megújult idén az E-Ducato is. Az új, 110 kWh kapacitású akkumulátorcsomag a kategória legkedvezőbb emissziómentes felhasználói élményét kínálja, hiszen a WLTP norma szerint akár 424 km hatótávolságot nyújt. Ez 30 százalékkal felülmúlja az elődmodell azonos értékét, és a kategória egyik vezető szereplőjévé teszi az új E-Ducatót.
Az 1981-ben bemutatott Ducato gyakorlatilag a kezdetek óta piacvezető a kategóriájában, a világ több mint 80 országában forgalmazzák, és sorban tizenhatodik alkalommal választott meg a legkiválóbb lakóautó-alapnak a Promobil szakfolyóirat.

A 2024-es modellévben jelentősen átalakultak a Ducato, a Scudo és a Doblò modelljei: új elektromos hajtásláncokat, átdolgozott dizánjt, új kapcsolódási rendszereket és új generációs vezetőtámogató technológiákat vonultatnak fel.