fiat-600e

Leleplezte az 600e-t a Fiat

A hivatalos bemutató előtt leplezte le a Fiat vadonatúj modelljét, a teljesen elektromos 600e-t. Az autót egy esemény mellékszereplőjeként mutatták meg egy videóban.
Június 10-én a Vatikánban tartották a “Nem vagy egyedül - Világtalálkozó az emberi testvériségről” elnevezésű rendezvényt. Ez az esemény a kultúrák közötti nyitottságot, összefogást hirdeti. Az esemény hivatalos “szállítója” volt a Fiat, a reklámfilmben pedig végre feltűnt a 600-as.
A Fiat 600e külseje követi az 500e-n megismert vonásokat, például az első lámpái szinte teljesen azonosak, de kaptak még egy vízszintes ledcsíkot. A hátsó lámpák is mintha a kistesóról érkeztek volna. Kicsit olyan, mintha a népszerű 500X megkapta volna az elektromos 500-as designját.

A hírek szerint a 600e is a Jeep Anveger (valamint Stellantison belüli társai) műszaki alapjaira készül el. Tehát 54 kWh-os akkumulátorral és 156 lóerős villanymotorral szerelik majd. Akkumulátora 100 kW-tal lesz tölthető, az autó hatótávolsága pedig várhatóan több lesz, mint 400 kilométer. A 600-asból is lesz belsőégésű motorral szerelt változat, csakúgy, mint a Jeep Avangerből, de az nem minden piacon lesz kapható. Állítólag az 500X is gyártásban marad még egy ideig.
A videóban kicsit látszik az autó beltere is, a kormány és mögötte lévő műszeregység szintén az elektromos 500-asból érkezik, de a műszerfala sokkal egyszerűbb annál.