fiat-500e-red

Érkezik a Fiat 500e RED

hirdetés
Az új, teljesen elektromos Fiat 500-as árlistájáról eddig hiányzott a piros szín, de most egy különleges kiadás keretében megérkezett. A Fiat a RED Nemzetközi jótékonysági szervezettel közösen mutatta be a régi torinói autógyárban, a Lingottóban a RED kiadású modellt, amelynek egyedi piros fényezése az autó belsejében is visszaköszön.
A RED jótékonysági szervezet eddig főleg elektronikus és divatmárkákkal kooperált, most először fogtak össze autógyártó céggel. A Stellantis-csoport a következő három évben több mint négymillió dollárral szeretne hozzájárulni a szervezet tevékenységéhez. A RED az AIDS elleni küzdelem mellett a koronavírus és egyéb egészségügyi vészhelyeztek elleni harcban is részt vállal.
A Fiat 500e RED kiadásában piros a műszerfal és a padlószönyeg, de még az alumínium gázpedál is. De leginkább az a szembetűnő, hogy a vezetőülést is piros kárpit borítja, a többi ülés viszont fekete maradt. A sajtófotók tanúsága szerint természetesen az összes ülés lehet fekete vagy piros is.

A karosszéria piros fényezésen túl ugyancsak piros az autó orrán lévő 500-as felirat és a FIAT embléma az autó hátulján.

A teljesen elektromos Fiat 500 RED változata a ferdehátú és a kabrió karosszériával is kapható lesz, később pedig a többi 500-as modell is elérhető lesz ebben a kivitelben: érkezik a hibrid dolcevita 500 RED, az 500L és az 500X RED változata is.
Sőt, mivel az egész Stellantis-csoport csatlakozott a RED-hez, a Jeep és a RAM egy-egy modellje is megvásárolható lesz majd ebben a speciális kiadásban.

A (RED) jótékonysági szervezetet 15 évvel ezelőtt alapították, hogy összehozzák a cégeket az AIDS elleni küzdelem érdekében. A szervezet azóta kibővítette hatáskörét nemcsak a betegség, hanem a Covid-19 elleni küzdelemre is. Közel 700 millió dollár bevételt generáltak, és több mint 220 millió embernek nyújtottak már eddig segítséget.
A Fiat RED változatának bemutatóján ott volt a U2 frontembere, Bono is, a szervezet alapítója. Amellett, hogy mennyire fontosnak tartja a szervezet tevékenységét, azt is elmondta, hogy édesapja Fiatot vezetett, az ő első autója is Fiat volt, a következő autója pedig egy elektromos 500-as lesz.