fiat-scudo

Elektromos és dízel hajtással is rendelhető az új Fiat Scudo

hirdetés
Elektromos hajtással és új generációs dízelmotorokkal egyaránt rendelhető az új Fiat Scudo. A Scudo ezzel a Fiat Professional második olyan típusa a tavaly áprilisban bevezetett E-Ducato után, amely elektromos kivitelben is elérhető.
Az új Scudo a Stellantis-csoport közepes méretű haszonjármű-platformjára épül. Egyébként ugyanezen a platformon és ugyanazokból a főegységekből készül az Opel Vivaro, a Peugeot Expert, a Citroën Jumpy, illetve a Toyota Proace Verso is.

A Talento helyébe lépő modellnek ugyanazt a történelmi jelentőségű típusnevet választotta a Fiat, amelyet 2016-ig gyártottak a Stellantis Hordain-i (Franciaország) üzemében.

Az új Scudo háromféle kivitelben rendelhető: dobozos áruszállító, duplafülkés és kombi. A legrövidebb 4,6 méteres, a közepes változat 5, a legnagyobb pedig 5,3 méter hosszú.
A kategóriában tekintélyesnek számító szállítókapacitás minden hajtáslánc-opció esetén változatlan, tehát az elektromos hajtás esetén is ugyanakkora: akár 6,6 köbméteres raktér, akár több mint 900 kilogrammot meghaladó hasznos terhelhetőség, és egytonnás vontatható tömeg.

A Scudo személyszállító kivitelben is elérhető lesz, vállalati és magáncélra egyaránt. Teljes mértékben konfigurálható a belső tere, amely akár kilenc férőhelyes is lehet.

A zéró károsanyag-kibocsátású modellváltozat kétféle (50 vagy 75 kWh) kapacitású akkumulátora váltóáramról akár 11, egyenáramról akár 100 kW-tal tölthető; utóbbi esetben a nagyobbik akkumulátor is 80%-ra tölthető mindössze 45 perc alatt. Az elektromos Scudo a WLTP szerint akár 330 kilométer megtételére is képes.
Az elektromos hajtáslánc mellett négyféle dízel kivitel is rendelhető. Az 1,5 literes motor 102 vagy 120 lóerővel, hatfokozatú kézi sebességváltóval; a 2,0 literes motor 145 lóerővel, nyolcfokozatú kézi vagy automata sebességváltóval, illetve 177 lóerős kivitelben, takarékos nyolcfokozatú automata sebességváltóval érhető el a kínálatban.

Az új Scudo összesen tizennégy vezetőtámogató, illetve biztonsági rendszert kínál, többek között:
  • automatikus jelzőtábla
  • felismerés
  • automatikus vészfékező rendszer
  • sávelhagyásra figyelmeztető rendszer
  • holttérfigyelő rendszer

A biztonságos parkolást a parkolóradarokon túl kamerarendszer segíti 180 fokos panoráma képpel, sőt head-up kijelző is rendelhető az autóhoz, amelyen a vezető minden fontos információt elér
Érdekesség, hogy az elektromos hajtású Scudo ára egészen közel van a dízelmotoros változatokéhoz. A 4,6 méteres, 1,5 literes, 100 lóerős dízelmotoros Scudo 9.771.000 Ft + ÁFA -tól forinttól indul, a 180 lóerős közepes hosszúságú változat 12.031.000 Ft + ÁFA-ba került, míg legolcsóbb - 4,6 köbméteres - e-Scudo 12.726.000 Ft + ÁFA forinttól indul.

A Scudo különböző változatai már megrendelhetőek a CarNet kereskedéseiben.