giulia-regi-uj-kiadas

Modern Giulia retro köntösben

hirdetés
Két Giulia egyben: a 60-as évek Giuliájának formavilágát idézte meg a torinói székhelyű ErreErre Fuoriserie cég. A Giulia Quadrifogliót egy korabeli, 105-ös Giulia formájára szabták át, modern köntösben.
Az olasz cég közlése szerint összesen 5000 órát fordított a karbonból készült új karosszéria fejlesztésére. A Giulia eleje kerek fényszórókkal idézi fel a 60-as évekbeli elődöt, és a korhű pajzs is az elődre utal, csakúgy, mint a motorháztető kialakítása. Ugyanakkor a Quadrifoglio első, űllítható splittere megmaradt.
Nagyon jól sikerültek a 19-es felnik, ezek is jól hozzák a 60-as évekbeli, retró stílust. Az autó ajtajai viszont egyáltalán nem változtak, itt ismerhetjük fel legjobban a “restomod” alapját adó Giuliát. A sárvédőszélesítések is jól idézik a korabeli modellt, csakúgy, mint az autó fenekének szögletessége. Érdekesség, hogy a hátsó lámpák egy G Mercedesről származnak.

Az ErreErre Fuoriserie nem nyúlt az autó motorjához, futóművéhez sem, azt ugyanúgy a 2,9 literes, 510 lóerős, ikerturbós V6-os motor hajtja, amivel jelenleg is kapható a Giulia Quadrifoglio.

A karosszéria átalakítása 95 millió forintba kerül, és ez az összeg nem tartalmazza az áfát, valamint kell még hozzá egy donorautó is, amely jelenleg újonnan 32 millió forintba kerül.