stelvio-gt-junior-serie-speciale

Jön a “GT Junior” speciális széria a Giuliából és a Stelvióból

hirdetés
A most megidézett modell az 1966 és 1976 között gyártott GT 1300 Junior, ami az Alfa egyik sikermodellje volt akkoriban, manapság pedig egy igazi veterán álomautónak számít. A 89 lóerős sportkupét a Bertone stúdió tervezte, és összesen mintegy 100 ezer darabot gyártottak belőle. Ez a modell a 70-es években egy egészen elérhető árú autónak számított, főleg a sportkupék kategóriájában. A GT 1300 Junior korabeli reklámjának szlogenje az volt, hogy "Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni", azaz "minden nap egy győzelem a mindennapi autódban". A modell egyik kedvelt fényezése volt az “Giallo Ocra” szín.
Ezt az érdekes, feltűnő aranysárga színt eleveníti fel a Giulia és a Stelvio speciális változata is, amely “Ocra sárga” fantázianevű, háromrétegű gyöngyház fényezéssel érkezik.
A korlátozott darabszámban elérhető “GT Junior” fantázianevű verziók 210 lóerős dízel vagy 280 lóerős benzines motorral rendelhetők. Felszereltségük nagyjából a Veloce szintnek felel meg, de további extrákkal teszik őket vonzóvá. Ilyen például a hímzett logós bőr műszerfal, de a GT Junior logó a bőrülések fejtámláján is visszaköszön. A Giuliákat 19-es, a Stelviókat 21 collos felnikkel szerelik.

A GT Junior modellváltozat - csakúgy, mint a 6C Villa d'Este kivitel - korlátozott számban készül. A hírek szerint 84 Giuliát és 148 Stelviót gyártanak összesen, ezekből mindössze néhány darab kerül majd csak Magyarországra, így aki ilyen autót vásárol, egy rendkívül egyedi és limitált verziót birtokolhat.

A Giulia GT Junior változata 20 millió forintért kapható, a Stelvio speciális kiadása pedig 21.430.000 forintba kerül.