alfa-romeo-giulia

Ismét a legjobb nagyteljesítményű autó díját kapta a Giulia Quadrifoglio

hirdetés
Idén is az Alfa Romeo Giulia Quadrifogliót választották a legjobbnak a “Best performance car for thrills” kategóriában a brit What Car? autóipari magazin szavazásán. A “Legjobb nagyteljesítményű autó az izgalmakhoz” elnevezésű díjat másodszor zsebelte be a Giulia csúcsváltozata.
A 2023-as év első elismerését Steve Huntingford, a What Car? magazin szerkesztője úgy indokolta, hogy az autó elképesztő mozgékonysága, és tökéletes súlyelosztása lehetővé teszi, hogy a vezetője magabiztosan fedezze fel határait.
Julie David, az Alfa Romeo UK ügyvezető igazgatója arra emlékeztetett, hogy idén 100 éve, hogy a Quadrifoglio jelvény megjelent az Alfa Romeo modelleken. A mostani elismerés is bizonyítja, hogy milyen izgalmat jelent ez a legendás szimbólum a sofőröknek és az autózás iparági szakértőinek. A másodszor megszerzett elismerés is mutatja, hogy a Giulia Quadrifoglio továbbra is kiállja az idő próbáját.

Az Alfa Romeo 510 lóerős, 2,9 literes, duplaturbós V6-os motorokkal szerelt csúcsváltozatai folyamatosan zsebelik be a szaklapok díjait. A What Car? Magazin mellett tavaly az amerikai Car and Driver magazin szerkesztői döntöttek úgy, hogy kategóriájuk legjobb autóinak választják a Giulia Quadrifogliót és a Stelvio Quadrifogliót. Ugyancsak tavaly Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio lett a nyertese az Autocar Awards keretében odaítélt „Future Classics”, azaz a “Jövő Klasszikusai” díjnak.
A Giulia és a Stelvio csúcsváltozatai akár készletről is elérhetők a CarNet Alfa Romeo kereskedéseiben!