alfa-romeo-giulia-gta

A Giulia GTAm lett az év sportautója az AUTO BILD SPORTCARS közönségszavazásán

hirdetés
Az “AUTO BILD SPORTCAR of the year 2021” címet az “import szedánok és kombik” kategóriában nyerte el a Giulia GTAm, az Alfa Romeo valaha gyártott legerősebb autója. Az AUTO BILD összesen 109 aktuális sportautót versenyeztetett meg olvasói között, és decemberben hirdette ki a nyerteseket.
Az Alfa Romeo Giulia csúcsmodellje a Quadrifoglio változatnál is erősebb, amelyhez az ihletet az 1965-ös, Gran Turismo Allegerita adta. A 2,9 literes, duplaturbós, V6-os motor a GTA változatokban 30 lóerővel több, így 540 lóerős, az autó tömege pedig 100 kilogrammal könnyebb. Így a GTA 3,9 másodperc helyett 3,6 alatt gyorsul százra. A nyomtáv elöl 25, hátul 55 milliméterrel szélesebb, és más a futómű-geometria is.

Az autókból mindössze 500 darabot gyártott az Alfa Romeo, és borsos ára ellenére - 175-180 ezer euró - mindegyik elkelt.

A Giulia 510 lóerős, Quadrifoglio változatai jelenleg is rendelhetők a CarNet Alfa Romeo szalonjaiban.
Tavaly az AUTO BILD SPORTSCARS olvasói az Alfa Romeo Stelvio Quadrifogliot választották meg győztesnek. Mindkét díj bizonyítja, hogy a német sportautó-rajongók nagyon szeretik az olasz sportautókat.

Tavaly novemberben írtuk meg, hogy SPORT AUTO Magazin közönségszavazásán mekkorát tarolt az Alfa Romeo, olvasd el ezt is:

https://carnet.hu/alfa-romeo/hirek/tarolt-az-alfa-romeo-giulia-a-nemet-sport-auto-magazin-kozonsegszavazasan