spanyol-csendor-stelvio

301 Stelviót vásárolt a spanyol csendőrség

hirdetés
Népszerű a fegyveres testületek körében az Alfa Romeo, a Dubai rendőrség után most a spanyol csendőrség vásárolt be az olaszoknál.
A “Guardia Civil” összesen 301 darab Alfa Romeo Stelviót állított hadrendbe, mindegyik összkerékhajtásos és 190 lóerős 2,2 literes dízel motorral szerelt modell.
Érdekesség, hogy Spanyolország Európa második legnagyobb autógyártó nemzete, mégis az olasz márka tudott győzni a nyilvános közbeszerzésen. Tágas utastere és nagy, 525 literes csomagtartója biztosan sokat számított a pályázat pontozásakor.

Tavaly májusban a spanyolok már birtokba vettek 62 Stelviót, azok viszont 2,0 literes benzines modellek voltak. Korábban pedig 159-es és 156-os Alfák is voltak már a flottájukban.
A Stelviókra felkerült a fényhíd, a és a “Guardia Civil” feltűnő, zöld-sárga matricázása is.

A spanyol csendőrség a Stellantis más márkáiból is bevásárolt korábban: nemrégiben 349 Citroën C4-est, és további 95 darab Citroën C4 SpaceTourert állított hadrendbe. Ezek a modellek 130 lóerős, benzines PureTech motorral szereltek.

Itt már több a hazai kötődés, ugyanis ezeket a Citroeneket Spanyolországban gyártják: a C4-eseket a Stellantis madridi gyárában, a SpaceTourer modelleket pedig Pontevedrában.
Az Alfa Romeo modelljeire esett továbbá a dubai rendőrség, és az olasz csendőrség választása is, amelyről a CarNet oldalán korábban ezekben a cikkekben olvashattak:

https://www.carnet.hu/alfa-romeo/hirek/giulia-es-stelvio-rendorautok-dubaiban

https://www.carnet.hu/alfa-romeo/hirek/1770-alfa-giuliat-kapott-az-olasz-csendorseg