Image

Első látásra: Alfa Giulia Veloce TI

hirdetés
Egy vérbeli alfásnak már a Giulia név elhangzása is pulzusnövekedést eredményez, de ha azt mondjuk ki hangosan, hogy Giulia Veloce Turismo Internazionale, még nagyobb a hatás! A 2021-es modellévtől egy külön felszereltségi szintet jelöl a Veloce TI, ami kinézetre már majdnem olyan, mint egy Giulia Quadrifoglio.
Valószínű, hogy a fenti bevezetőnket csak tényleg az Alfa-mániás olvasóink értik, úgyhogy igyekszünk megmagyarázni. A TI betűszó a legjobban felszerelt egyedi, sportosabb modelleket jelöli, és sok olyan extrát tartalmaz, amikkel majdnem úgy néz már ki a Giulia, mint a Quadrifoglio változat. Vegyük sorra ezeket az extrákat!
A Veloce Ti felszereltséghez alapból járnak a kétszéles, 19 collos, sötét színű, performance felnik, a karbon tükörházak és a karbon hűtőrácskeret, a sötét kipufogóvégek és a feketére fényezett féknyergek. Apróság, de jól néz ki, hogy fekete színű a “Giulia” és a “Q4” felirat az autó fenekén, valamint a “Veloce Ti” felirat a sárvédőkön.
Az utastér gyakorlatilag majdnem olyan, mint a Quadrifoglio belseje, leszámítva a kormánykereket. Karbon betétek vannak a műszerfalon és a középkonzolon, belekerültek az eddig csak a Quadrifoglióhoz rendelhető bőr/alcantara, elektromosan állítható sportülések.
A még sportosabb hatás kedvéért fekete a tetőkárpit és bőrborítást kapott a műszerfal valamint az ajtókárpit teteje is. Sőt, a küszöbbetétek is karbonból készültek, amelyek közül a két elsőben világít az Alfa Romeo felirat, ha kinyitjuk az ajtót!
A felszereltségben alapáron benne van még sok olyan extra, amelyekért az alatta lévő felszereltségi szinteken fizetni kell. Ilyen például a teljesség igénye nélkül a nagyobb teljesítményű, bi-xenon fényszóró, kanyarkövető funkcióval, a komfort csomag, amelynek része a kulcsnélküli nyitás és a kilincsvilágítás, vagy a fém sebességváltó fülek. A Veloce TI csomag tartalmazza a tolatóradart és az első parkolóradart is.
A Giulia Veloce TI ára a 210 lóerős dízelmotorral 16 840 000, míg a benzines, 280 lóerős erőforrással 17 290 000 forint. A Veloce modellek összkerékhajtásúak. A Q4-hajtás különlegessége, hogy alapvetően a hátsó kerekek hajtottak, az első kerekek hajtása pedig a hátsók tapadásvesztése esetén kapcsol be, akár 50 %-os nyomatékszintig.

Ha még inkább azt szeretnénk, hogy az autónk hasonlítson a Quadrifoglio változatra, akkor érdemes hozzá megrendelni a Veloce Ti karbon csomagot, amely tartalmazza a karbon küszöbspoilereket és a csomagtartóra kerülő hátsó spoilert.
A Veloce TI csomag egyébként a Stelvióhoz is elérhető, hasonló jellemzőkkel. Ott viszont plusz extra még, hogy 21 collos felnik kerülnek az autóra!

Budaörsön, a CarNet Autóházban jelenleg készletről elérhető egy Giulia Veloce Ti, piros színben. A győri CarNet Riegler Kft-nél pedig hamarosan két darab Giulia Ti lesz készleten, az egyik az egyedülálló Competizione piros fényezéssel, a másik pedig a nemrég bemutatott Visconti zöld fényezéssel.