alfa-romeo-tonale

Egy év múlva már megvásárolható a Tonale

hirdetés
Pontosan egy év múlva, 2022 júniusában kerül a szalonokba az Alfa Romeo első plugin hibrid modellje, a Tonale. A többszörös design-díjas autót még a 2019-es Genfi Autószalonon mutatták be, a szériaváltozatot pedig várhatóan jövő tavasszal leplezik le, ugyancsak Genfben.
Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo új vezérigazgatója a Motor1.com-nak adott interjúban mondta el, hogy 2022. június 4-étől már megvásárolható lesz a kereskedésekben az Alfa Romeo új szabadidőautója.

Az interjúban a vezérigazgató arról is beszélt, hogy elkezdték előkészíteni a márka következő 50 évét, amelyhez meg kell határozniuk, hogy miről fog szólni az Alfa Romeo, kik vásárolják majd, milyen üzenetet közvetítsen, és leginkább arra koncentrálnak: milyennek kell lennie egy elektromos Alfa Romeónak. Kiemelte, hogy az a céljuk, hogy a teljesen elektromos autóik is igazi Alfák legyenek.
Mint mondta, az Alfa Romeo márkanevet a világon mindenhol ismerik, ami nagy előny, de ezt az ismertséget fent is kell tudniuk tartani. Ezért is tervezik már most a márka hosszútávú jövőképét.
Az Alfa Romeónál már a következő 5 év termékeit tervezik, azonban arról még nem beszélt Jean-Philippe Imparato, hogy a Tonalén kívül milyen Alfa Romeók érkeznek majd a közeljövőben.

Az új modellek kapcsán annyit mondott csak, hogy “nem akarok lyukakat”, rendszeresek lesznek a termékbemutatók, és az új Alfa Romeo modellek pedig a pénzügyileg legnagyobb hasznot hajtó kategóriákban jelennek meg majd.
A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy hatalmas siker a Giulia GTA/GTAm változata, ugyanis az összesen 500 példányban gyártott sportautóból már 400-at eladtak.