giulia-ev

Az Alfa Romeo Giulia következő generációja már elektromos lesz

hirdetés
Az Alfa Romeo Giulia következő generációja már elektromos lesz.
Az Alfa Romeo sem marad ki a villanyosításból, hiszen korábban bejelentették, hogy 2027-től már kizárólag csak elektromos modelleket dobnak piacra.
Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója az Alfa Romeo Tonale idei bevezetése kapcsán sokat nyilatkozik és az újságírók nemcsak a legújabb Alfára, hanem a márka jövőbeli terveire is kíváncsiak. Imparato a Stellantis pomiglianói gyárában tartott sajtóeseményen az Automotive News Europe-nak nyilatkozva mondta el, hogy a Giulia is megmarad majd a jelenleg tervezett SUV modellek mellett, de új, jövőbeli utódja már teljesen elektromos lesz.
Az Alfa Romeo a következő években az SUV-okra koncentrál. A Tonale és a már meglévő Stelvio mellé két új városi terepjárót fognak bemutatni. Várhatóan 2024-ben érkezik a Brennero, amely egy a Tonalénál kisebb, Jeep Renegade/Fiat 500X méretű crossover lesz. De Imparato már arról is beszélt, hogy tervben van, hogy 2026-ban vagy 2027-ben bemutatnak egy a Stelvionál is nagyobb SUV-ot, ami viszont már teljesen elektromos lesz.
Eközben a Giulia 2023-as modellfrissítését a kémfotók szerint már az utcán tesztelik. Ez még biztosan belsőégésű motorokkal érkezik majd, igazából egy komolyabb ráncfelvarrást kap majd. A sajtóhírek szerint a 2023-as Giulia a Tonaléhoz hasonlóan, hármas osztású mátrix LED-es első fényszórókat kap, és megújul a belső tér is, például a kormány mogötti kilelző is teljesen digitális lesz. Mivel a Tonale belső tere is hasonlít a Giulia/Stelvio páros belsejére, így nem kizárt, hogy az új Giulia is megkapja majd az új, szellőztethető/fűthető üléseket is.