stelvio-nring

Aukción kelt el egy NRING Giulia Quadrifoglio

hirdetés
A Nürburgring Edition (NRING) elnevezésű speciális verziókkal a nürburgringi sikereket ünnepelte az Alfa Romeo. A A több mint 500 lóerős, V6-os motorral szerelt összkerekes Stelvio 2018-ban 7 perc 51,7 másodperces idővel tartotta a leggyorsabb SUV rekordját, a hátsókerék-hajtású Giulia pedig 7 perc 32 másodperccel a leggyorsabb négyajtós széria szedán kategóriában volt a rekorder.
Mindkét autót speciális matt fényezéssel, az úgynevezett Circuito szürke színben dobták piacra (ez később nem is volt rendelehető), kerámia fékekkel, Sparco versenyülésekkel, a beltérben karbon betétekkel. A Giulia és a Stelvio is sorszámozott plakettet kapott a műszerfalon.
Az EMEA-piacra (Európa, Közel-Kelet és Afrika) mindössze 108-108 darab készült mindkét autóból, majd az észak-amerikai piacra is gyártottak 55-55 darabot belőlük.

Ebből a 26-os sorszámú, 2019-es gyártású, mindössze 6323 kilométert (3929 mérföld) futott Giulia került licitre.

Ahhoz képest, hogy limitált darabszámú modell volt, meglehetősen korrekt áron jutott hozzá új tulajdonosa. Ami biztos, hogy ha a következő években sem használják majd sokat, akkor biztosan jó befektetés lesz, az árából már biztos nem fog veszíteni.

Az autó eredeti, 2019-es ára egyébként 91,735 dollár volt (29,5 millió forint). Magyarországon jelenleg egy Giulia Quadrifoglio olcsóbban elhozható, alapára 27 millió forint - és akár már most megrendelhető a CarNet Alfa Romeo kereskedéseiben.