newgiulia-dynamics

A Giulia következő generációja akár 1000 lóerős is lehet

hirdetés
Bár már 7 éve a piacon van, még mindig nagyon sikeres modell a Giulia, amelynek most jelenik meg a 2023-as modellváltozata, de az Alfa Romeo már a jövőre is készül. Jean-Philippe Imparato, a márka vezérigazgatója közölte: a Giulia következő generációja már biztosan teljesen elektromos lesz, a csúcsváltozata pedig akár 1000 lóerős is lehet majd.
Imparato a brüsszeli autószalonon mutatta be a márka újdonságait, a faceliftes Giuliát és Stelviót, valamint a Tonale plug-in hibrid változatát, de már a jövőről is elárult néhány újdonságot. Terveik szerint 2023 és 2030 között minden évben bemutatnak egy új modellt.

Kiderült az is, hogy Idén tavasszal dől le a márka szupersportautójának a sorsa, amellyel egyrészt a márka 113 éves történelme előtt is tisztelegnek majd és azt szeretnék, ha a 8C és a 4C mellett méltó helyet kapna majd az Alfa Romeo Múzeumban.

Imparato azt ígérte, hogy a MiTo és a Giulietta tulajdonosoknak a mostani SUV és crossover autók mellett egy kompaktabb modellel készülnek, amelyet 2023 harmadik negyedévében neveznek meg és a 2023-es brüsszeli autószalonon leplezik majd le.
A vezérigazgató kijelentette: az embereknek meg kell érteniük, hogy ha az Alfa Romeo nem megy az elektromobilitás irányába, akkor “meghal” a kedvenc márkájuk. Hogy ezt elkerüljék, az elektromos szektor egyik legjobbjává szeretnék tenni az Alfa Romeót, és ez bárhogy is nézzük, nagyon közel van, ugyanis a márka tervei szerint 2027-től már csak elektromos hajtású modelleket fognak értékesíteni Európában és Észak-Amerikában is. Olyan csúcskategóriás autókkal készülnek, amelyek több mint 700 kilométeres hatótávolságra képesek nagyon gyors újratöltési időkkel.
Az első teljesen elektromos modell, amely 2024-ben érkezik, egy a Stelvionál nagyobb, B-SUV lesz. Ennek a modellnek a nevét és az első képeket állítólag szintén 2023 végén fogjuk megismerni.

Imparato arról is beszélt, hogy a jövőben nemcsak SUV és crossover modellek, hanem szedánok, kupék és sportautók is megtalálhatók lesznek majd az Alfa Romeo kínálatában. A Quadrifoglio modellek az elektromos korszakban is az Alfa Romeo csúcsváltozatait jelölik majd.

Az első elektromos Quadrifoglio a Giulia következő generációja lehet majd, 1000 lóerős teljesítménnyel és 1,9 másodperces 0-100-ra való gyorsulási adattal. A tervek szerint ezt a modellt 2025-ben mutatja majd be az Alfa Romeo.