abarth-695-esseesse-belso

Érkezik a limitált kiadású Abarth 695 Esseesse

Mindössze 1390 darabban készül el az új Abarth 695 Esseesse “Collectors” változata, azaz gyűjtői kiadása, amelyből 695 darab “Scorpion” fekete és 695 darab “Campovolo” szürke színben lesz elérhető.
Az egyedülálló, limitált dizájnon kívül az autó különlegessége, hogy a felhasznált anyagoknak köszönhetően 10 kilogrammal könnyebb, mint az Abarth 595 Competizione. Az autó új kiképzésű - állítható - hátsó szárnya olyan leszorítóerőt kínál, amely nagyobb stabilitást jelent a kanyarokban. Ennek és az alumíniumból készült motorháztetőnek köszönhető súlycsökkentés jobb teljesítményt és gyorsulást eredményez. Az autót Akrapovič kipufogórendszerrel szerelték, így az Abarth hangzásra sem lehet panasz.
Az Abarth 1,4-es turbómotorja 250 Nm-es, 180 lóerős. Ezzel mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára és 225 km/óra végsebességre képes.

A limitált kiadás külső megjelenését az Abarth klasszikus modelljei ihlették, fehérek a tükörházak és az oldalsó matricák, valamint a 17 collos felnik.

Az autó csak ferdehátú változatban lesz kapható, alapból manuális sebességváltóval, de elérhető lesz hozzá az automata váltó is, a kormány mögötti váltófülekkel.