Hírek

A Nissan furgonjaiban az utasok is biztonságban vannak

Kiemelkedő teljesítménnyel egy platina- és két aranyéremmel zárta az EuroNCAP járműbiztonsági szervezet átfogó vizsgálatsorozatát a Nissan haszonjárműcsaládja.
Az új járművek utas- és gyalogosbiztonsági teljesítményét vizsgáló, független EuroNCAP 2021-ben vezette be a könnyű haszonjárművek tesztelését, majd 2023-ban alaposan átdolgozta a furgonok protokollját. Már ez utóbbi, jelentősen szigorított normarendszer szerint vizsgáztak a Nissan új generációs kishaszonjárművei, és mindhárom kimagasló eredményt ért el.
nissan-euroncap-carnet-hir-townstar

Hogyan teszteli a könnyű haszonjárműveket az Euro NCAP?

A statisztikák szerint a kishaszonjárművek nem szenvednek gyakrabban balesetet, mint a személyautók, ám felépítésük miatt jellemzően súlyosabb sérülést okoznak a másik autóban utazóknak, az elgázolt kerékpárosoknak, gyalogosoknak.

Az Euro NCAP ezért az elkerülést tekinti a legfontosabb kritériumnak, és a furgonok, pick-upok minősítésekor elsősorban a vezetőtámogató, baleset-megelőző funkciók meglétét és működését veszi figyelembe.
A technológia fejlődésével lépést tartva 2026-tól tovább keményít a szervezet: ekkortól már pontosan ugyanazokat a szempontokat fogja vizsgálni a könnyű haszonjárműveknél, mint a személyautóknál.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/nissan oldalon:
https://carnet.hu/nissan/hirek/a-nissan-furgonjaiban-az-utasok-is-biztonsagban-vannak
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely