Hírek

A feltűnő fekete - DS 4 E-TENSE Performance Line

Ha olyan autót keresel, amivel nem vesznek észre minden utcasarkon, és belesimulhatsz a tömegbe, akkor ne is olvass tovább. Viszont ha valami feltűnőre és újdonságra vágysz, akkor a DS 4-es a Te autód lesz. Mert ez az az autó, amit bizony minden piros lámpánál megbámulnak, pedig egy “unalmas” fekete, sőt még a márkajelzései is feketére vannak fényezve.
ds-4carnet-hir-6
A Citroënből kivált DS Automobiles kompakt autója minden, csak nem unalmas. Kicsit elcsépelt már, de tényleg sportosan elegáns, izgalmas részletekkel támad a DS 4, ráadásul a plugin-hibrid változat 225 lóerős, 7,7 másodperc alatt gyorsul százra, szóval a menettulajdonságaival sem vallunk szégyent.

A mai autókínálatban tényleg nehéz olyat alkotni, ami tud (és mer) különböző lenni. Úgy tűnik, hogy a DS ezt próbálja megvalósítani a Stellantis konszernen belül. Ugyanezt az EMP2 V3 platformot használja a Peugeot 308 és 408, valamint a Citroën C5 X is, szóval ebből kellett főznie a franciák stílusmárkájának. És nagyon úgy tűnik, hogy sikerült.
A DS formája alapból izgalmas, de ezt a tesztautónk még kicsit megfejeli azzal, hogy szinte minden fekete rajta: a PerlaNera gyöngyházfekete színű karosszérián túl a felnik, a hűtőrács, de még a márka és típusjelzések is feketék. Egyedül a rejtett kilincsek krómozottak - talán azért, hogy megtaláljuk őket?

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/ds oldalon:
https://carnet.hu/ds/hirek-2/a-feltuno-fekete-ds-4-e-tense-performance-line
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely