Hírek

Tiszta, mégis élvezetes jövőt ígér az Alpine szuperautója

Úgy tűnik, az Alpine megtalálta az arany középutat az örömteli vezethetőség és a környezeti kompatibilitás között. Speciálisan átalakított benzinmotorjuk hidrogénnel táplálkozik, így a jól ismert vezetési élményt zéró szénkibocsátással társítja.
alpine-alpenglow-hy4
Május második hétvégéjén rekordot döntött a spa-francorchamps-i futam: több mint 88 ezren látogattak ki a hatórás futamra.

A WEC – hosszútávú világbajnokság – történetében korábban (a Le Mans-i 24 órás kivételével) még egyszer sem voltak ilyen sokan kíváncsiak egyetlen versenyre.

Talán soha nem derül ki, hogy mekkora szerepet játszott a példátlan érdeklődésben az a jó előre beharangozott demonstráció, melyen keresztül az Alpine márka jövőjébe pillanthattak be a szurkolók.
Amikor ugyanis Guillaume De Ridder, az Alpine Racing fejlesztőmérnöke (nem mellékesen az RX2e, azaz az elektromos ralikrossz 2021-es világbajnoka) az Alpine Alpenglow HY4 prototípussal kihajtott a pályára, azzal egy vadonatúj korszak eljövetelét harangozta be, nemcsak a márka, de a globális motorsport számára is.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon:
https://www.carnet.hu/alpine/hirek/tiszta-megis-elvezetes-jovot-iger-az-alpine-szuperautoja
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely