Hírek

Két keréken is a sportosság mintaképe az Alpine

Legyünk bár zenészek, politikusok vagy autógyártók, minősít bennünket, hogy kivel lépünk együttműködésre. Az Alpine és a Lapierre a maguk műfajában hasonló értékeket képviselnek, és hasonlóan magas elismertségnek örvendenek, kooperációjuk tehát nemcsak magától értetődő, de rendkívül eredményes is.
A márka rajongói pontosan tudják, hogy az Alpine 1955-ben született meg, azzal a céllal, hogy kihozza a maximumot a korabeli francia autóipar élvonalából. Jean Rédélé ütőképes sportkocsikból épített legyőzhetetlen versenyautókat, amelyekkel rövid időn belül nevet és dicsőséget szerzett magának, de még inkább a legnagyobb sikerei helyszínéről elnevezett márkájának. Az Alpine 21. századi újjászületésekor a célok és célcsoportok talán mások voltak, az alapvető értékrend azonban ma is ugyanaz, mint közel hetven éve. A „kevesebb több” elvét követve Jean Rédélé elvetette a nyers erő fölényét: ehelyett a minél alacsonyabb tömegben, a vezető parancsaira késlekedés nélkül, közvetlenül reagáló futóműben, a kiegyensúlyozottságban látta a győzelem kulcsát.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon: https://carnet.hu/alpine/hirek/ket-kereken-is-a-sportossag-mintakepe-az-alpine
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely