Hírek

A jövő reménységét ajándékozta szülővárosának a Mazda

A világ legrégebbi Mazda-kereskedésének tulajdonosa fegyelmezett, tudatos választásokkal hozta létre cégbirodalmát. Egyetlen egyszer engedte, hogy az ész helyett a szív vezérelje a kezét – utólag pedig úgy véli, ez volt élete legfontosabb döntése.
„Nagyapám az autógyárat alapító Macuda Dzsiudzsiró második fiúgyermeke, Macuda Szoja volt. A családi vállalkozáshoz kapcsolódva nyitotta meg kereskedését, nem sokkal azután, hogy a cég elkezdett gépjárműveket gyártani és átkeresztelték Mazdára” – emlékezik vissza a kezdetekre Macuda Tecuja, a pontosan kilencven évvel ezelőtt létrehozott Hirosima Mazda vezérigazgatója. A fiatal autógyártó első kereskedése sikeresen működött egészen 1945-ig, amikor augusztus hatodikán ledobták a városra az atombombát. A kereskedés és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények megsemmisültek, az ott tartózkodó emberek, köztük a cégelnök Macuda Szoja életüket vesztették.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/mazda oldalon: https://carnet.hu/mazda/hirek/a-jovo-remenyseget-ajandekozta-szulovarosanak-a-mazda
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely