Hírek

Harmincévesen is tud újat mutatni ez a Renault

Az eredeti Renault Twingo a huszadik század végének kétségtelenül egyik legnagyszerűbb iparművészeti alkotása. Hogy ez mennyire igaz, akkor derül ki, amikor megpróbáljuk továbbgombolyítani a Patrick Le Quément által elvarratlanul hagyott szálakat.
Az idén harmincéves Renault Twingo pályafutásáról egy korábbi írásunkban már részletesen megemlékeztünk. Az ikonikus alkotásoknak azonban szokásuk, hogy újra és újra visszatérnek a reflektorfénybe, a közönség pedig ahelyett, hogy ezt felróná nekik, soha nem lankadó lelkesedéssel merül el sokadszor is nagyszerűségükben.
Hatványozottan igaz ez, ha egy legenda értelmezi újra a legendát. Márpedig a holland Sabine Marcelis fiatal kora ellenére az európai ipari formatervezés egyik nagyasszonyának számít. A legnagyobb tömeg- és butikmárkáknak dolgozott, az IKEA-tól kezdve Stella McCartney-ig. Jellegzetesen minimalista, színek helyett fényekkel éri el a kívánt hatást, áttetsző és tükröződő anyagokkal dolgozik. Lényegre törő stílusára jellemző, hogy a kézjegyének számító alkotás egy fánk alakú puff, amely a létező formák egyik legtermészetesebbike, ipari gyártása ugyanakkor komoly felkészültséget követelt.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/reanult oldalon: https://www.carnet.hu/renault/hirek/harmincevesen-is-tud-ujat-mutatni-ez-a-renault
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely