Hírek

Régen gúnyolták, ma kitüntetik a Toyota Priust

Az ötödik generációs modell megjelenésével a Toyota Prius hirtelen ismét a figyelem középpontjába került. Két rangos díjban is részesült a modellcsalád: az egyik az újonc formatervét ismeri el, a másik az előző négy széria vívmányai előtt emel kalapot.
Erősen indította pályafutását a vadonatúj, ötödik generációs Toyota Prius. A modell, amely Európában csak plug-in hibrid hajtáslánccal lesz kapható, a Red Dot formatervezési díjak idei kiadásában elnyerte a Best of the Best (a legjobbak legjobbika) címet. Ha laikus szemmel nézünk az autóra, akkor is érthető, mivel nyerte el a rangos szakmai zsűri szimpátiáját. Miközben az új Prius megőrizte azokat a jellegzetes stílusjegyeket, amelyek mindig is jellemezték elődeit – a háromszögként kicsúcsosodó karosszériát, a lapos orrkialakítást –, a tervezők olyan dinamikus, organikus vonalakkal vértezték fel a modellt, amelyek összecsengenek a Toyota elektromos jövőjét előrevetítő, új generációs típusok formai megoldásaival.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon: https://www.carnet.hu/toyota/hirek/regen-gunyoltak-ma-kituentetik-a-toyota-priust
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely