Hírek

Se kereke, se motorja nincs a felhőautónak

Az automobil korunk egyik legnagyszerűbb alkotása, műszaki szempontból éppúgy, mint esztétikailag. Az Alpine évek óta erősíti a kapcsolatot a művészet és a gépészet között; idei kollaborációja pedig minden eddiginél fantasztikusabb eredményt hozott.
Arne Quinze konceptuális művészt gyermekkora óta két dolog foglalkoztatja különösen: a természet és a sportautók. Álmaiban a gépkocsik motor és kerekek nélkül, hangtalanul, valamiféle természeti energiától hajtva suhannak – amikor tehát az Alpine párbeszédre hívta a belga szobrászt, hogy az Art Paris képzőművészeti kiállításra közösen valósítsanak meg egy installációt, az együttműködés egy soha nem látott, kötetlen, mégis konkrét alkotást eredményezett.
Ha röviden kellene megfogalmazni az Alpine lényegét, azt leginkább a csekély tömeg és a dinamizmus írná le. Quinze a felhőben, méghozzá a viharfelhőben találta meg ennek természeti párhuzamát: abban az egyszerre fajsúlyos és légies képződményben, amelyben hatalmas energiák összpontosulnak, és amelynek legfőbb kifejezési formája, a villám a fény sebességével száguld.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon: https://carnet.hu/alpine/hirek/se-kereke-se-motorja-nincs-a-felhoautonak
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely