Hírek

Kategóriagyőztesnek ígérkezik az új Renault 5

Minden idők egyik legnagyszerűbb kisautója hamarosan visszatér, méghozzá akkumulátoros elektromos hajtáslánccal. A Renault már teljes gőzzel teszteli az R5 fedélzetén debütáló vadonatúj technológiákat.
Az egész világ ujjongásban tört ki, amikor a Renault bejelentette, hogy többnek szánja puszta stílusgyakorlatnál a 2021-ben bemutatott R5-ös prototípust. Ez nem túlzás: a modell eredetijét több mind két évtizeden át forgalmazták minden földrészen, a Renault 5-ös generációk számára biztosított örömteli, gondtalan mobilitást.
A Renault soha nem csinált titkot abból, hogy a megújuló R5-ös akkumulátoros elektromos hajtásláncot kap – a piaci viszonyok éppúgy ezt diktálták, mint a globális autóipar és a törvényalkotók emissziócsökkentési törekvései. Arról azonban egészen mostanáig nem sokat lehetett tudni, hogy pontosan milyen megoldásokkal lép majd színre 2024-ben a friss Renault 5-ös. Most pedig már azt is tudjuk, miért: az autó ugyanis elsőként használhat fel egy vadonatúj elektromos járműplatformot.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/renault oldalon: https://www.carnet.hu/renault/hirek/kategoriagyoztesnek-igerkezik-az-uj-renault-5
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely