Hírek

Egy literrel jár, a fél ház belefér

Teszt: Ford Focus 1,0 Active

Hagyománnyá vált a Fordnál a kisebb motorok használata. Az új Focus kombiban szinte mindegyik háromhengeres 1,0 literes. Erőből nincs hiány akkor sem, ha kombikarosszériát cipel. 155 lóerővel és terepes gúnyában próbáltuk.
2022-ben megújult a negyedik generációs Ford Focus. A márka kompakt méretű ötajtós és kombi modellje friss arccal vág neki a piacnak, egy valami azonban nem változik: a márka nem emel a motorok lökettérfogatán. Vagyis az új modellben is nagyrészt 1,0 literes háromhengeresek dolgoznak, teljesítményüket azonban nagyobb motorok is megirigyelhetnék.
Első emblémája lecsúszott a lökhárító első éléről a hűtőmaszk közepére, de ez nem téveszthet meg senkit, könnyen felismerhető maradt a Focus. Az orra kapta a legkomolyabb frissítést, megváltoztak a fényszórói, formájukkal és főként belső tartalmukkal, technológiájukkal mutatnak újat. A friss rajzolatú nappali menetfény már mátrix-LED fényszórókat keretezhet, melyekben egyenként 16 dióda szolgál fényével, és kitakarja a szemből érkező, vagy éppen előttünk haladó autókat. Így már nem vakít a Focus, miközben az út két szélét komoly világosságba borítja.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/ford oldalon: https://www.carnet.hu/ford/hirek/egy-literrel-jar-a-fel-haz-belefer
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely