jeep-grand-cherokee

Mit hozhat a jövő a Cherokee számára?

hirdetés
Bár az európai piacon a 2020-as modellévvel kivezetésre került, az amerikai vásárlók, még mindig rendelhetik a Jeep egyik legrégebbi modellét, a Cherokeet. Az biztos, hogy utód nélkül nem marad majd, viszont biztos információk sajnos még nincsenek. A tavaly megjelent Wagonner, mint a Jeep egy almárkája, a Full-size SUV kategóriában hódít. A prémium szegmens megcélzásával a márka egy olyan modellt hozott létre, ami nem csak tartja a lépést a versenytársakkal, meg is előzi őket.
Egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy az európai piacnak nélkülöznie kell ezt a modellt, mivel jelenleg nincs olyan felszereltség, mely hibrid, vagy elektromos lenne, viszont a legutóbbi pletykák szerint hamarosan nálunk is megjelenhet a Wagoneer.
Hogy jön mindez a Cherokeehoz? A 2021-es Stellantis EV-day prezentációjában, a Grand Cherokee alapját is adó Giorgio platform (mely egyébként az Alfa Romeo Stelvio alapjául is szolgál) körül egy érdekes forma tűnt fel. Bár leginkább az ázsiai piacokon kapható Grand Commander külsejét lehet belelátni, joggal gondolhatjuk, hogy lassan elő kell állniuk a Cherokee utódjával.
Ahhoz, hogy a Wagoneert világszerte piacra dobják, sajnos már elengedhetetlen egy hibrid rendszer, vagy akár egy teljesen elektromos (BEV) modell (főként az EU piac miatt). A Wagoneer következő modellje lehet tehát a Cherokee, melyet akár már BEV modellként is megvásárolhatunk majd.
Hivatalos közlemény még sajnos nincs, viszont ezen pletyka forrása is ugyanaz a csapat, akik annakidején a Wrangler 392 megjelenésének lehetőségéről is beszéltek. Ezek alapján érdemes reménykedni, egy biztos, várjuk a Cherokee következő generációt az itthoni szalonokban is!