jeep-gladiator

Eladták az ötmilliomodik Jeep Wranglert

Gazdára talált az ötmilliomodik Jeep Wrangler, tulajdonosa egy New Yersey-i vásárló lett. Az ikonikus Jeep Wranglert 1986-ban mutatták be, és minden generációja sikertörténetet írt. Mindeközben Európában egy utolsó, minden extrával felszerelt kiadással búcsúzik a Jeep Gladiator pickup.
Az ötmilliomodik tulajdonos nem akármilyen ajándékot kapott: egy 5000 dollár értékű Jeep Performace Parts csomagot, illetve egy élethosszig tartó Jeep Wave ügyfélszolgálati szolgáltatást.

A legelső Jeep Wrangler YJ 37 évvel ezelőtt került le a gyártósorról az American Motors Corporation üzemében. Az YJ-ből 1987 és 1995 között 630 000 darabot adtak el.
1996-ban következett a második generáció, a TJ, 2006-ban a JK, majd 2017-ben a JL. Mindegyik generáció továbbvitte a legendás előd kiemelkedő terepjáró képességeit úgy, hogy közben a mindennapi használatra is alkalmasak voltak.

A legendás jármű az európai vásárlók szívét is meghódította számtalan különleges változatának köszönhetően. Ezek közé tartozik a „10. évforduló”, a „Golden Eagle” vagy a „Backcountry”.

2021-ben debütált az európai piacon a Wrangler 4xe Plug-in Hybrid, amely a leghatékonyabb, és műszakilag legfejlettebb Wrangler, hiszen a konnektorról is tölthető hibrid hajtásával környezetebarátabbá tette a terepezést.

Elbúcsúzik a Jeep Gladiator

Mindeközben a Jeep egy utolsó szériával búcsúztatja Európában a modell pickup változatát, a 2019-ben bemutatott Gladiatort. A “FarOut Final Edition” gyakorlatilag egy fullos felszereltségű modell, rengeteg kényelmi extrával.
Európában csak V6-os dízel változat létezett ebből a modellből, ezt a motort most Észak-Amerikában is kivonják a piacról, de ott a benzines Gladiator továbbra is kapható lesz.

A Jeep Gladiator európai búcsúja újabb lépést jelent a Jeep márka villamosításában – 2025-ig a vadonatúj Avenger mellett három teljesen elektromos jármű is megjelenik a piacon, köztük a Recon és a Wagoneer- S.

A Jeep hozzájárulásának részeként a Stellantis nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású céljaihoz, 2030 végére a Jeep márka európai értékesítése 100%-ban elektromos lesz.
Érdemes még most lecsapni egy Gladiatorra, ugyanis a pickup rendkívül sokoldalú felhasználhatósága mellett motorja sem gyenge: a 3 literes, V6-os dízel erőforrás 264 lóerős és 600 Nm-es nyomatékot kínál. A motorhoz nyolcfokozatú automata váltó csatlakozik, és természetesen felezővel is szerelik, amit akár menet közben is lehet kapcsolni.
A CarNet Jeep budaörsi szalonja most készletről is kínál egy 2023-as gyártású vadonatúj Gladiatort: https://hasznaltautok.hu/vehicle?vehicle=17594779