Modernebb lett a Fiat Panda

Modernebb lett a Fiat Panda

Mostantól új modellválasztékkal rendelhető meg minden idők leggazdagabb technológiai felszereltségű Pandája. A Fiat alapvető fejlesztéseket hajtott végre a biztonsági és technológiai tartalmak terén: az új Fiat Panda új fejlett vezetőtámogató funkciókat (ADAS), új digitális műszeregységet, valamint új kormánykereket kapott. Az 1,0 literes, 70 lóerős hybrid motorral elérhető új Panda két felszereltségi szinten rendelhető.
A belépő Panda verzió messzemenőkig kielégíti minden ügyfél kívánságait, míg a csúcskivitelű Pandina a Cross modell karosszériájára épül, és karakteresebb személyiséget kínál.

Az új Panda modellcsalád kulcsfontosságú fejlesztéseket kínál a vezetőtámogató funkciók (ADAS) terén. Az alapfelszerelés részeként olyan vadonatúj szolgáltatások jelentek meg a modell fedélzetén, amelyek városban és azon kívül egyaránt a vezető segítségére lehetnek.

Ezek között van a ráfutásos ütközés kockázatát mérséklő, fejlett városi automata vészfékvezérléstől kezdve a sávban tartó asszisztensen át a sofőr éberségére felügyelő rendszerig, amely figyelmezteti a vezetőt, ha elfáradt.
Szintén alapfelszerelés a közlekedési jelzőtáblákat felismerő rendszer, amely észleli és azonosítja a jelzőtáblákat, majd megjeleníti azokat az új, teljesen digitális, 7 colos műszeregységben.

Míg a fenti rendszerek a biztonságot fokozzák, az új Panda számos kényelmi funkciót is kínál. A tolatószenzor mellett újdonság a tempomat, az automata távolságifény-vezérlés (alapfelszerelés a Pandina esetében) a forgalmi viszonyok függvényében kapcsolja fel vagy le a fényszórót, egyszerűbbé téve az esti vezetést. A legtöbb funkciót a belső visszapillantó tükör mögött elhelyezett kamera vezérli.
Ezeken felül hat légzsák teszi teljessé a biztonsági szériatartozékok listáját. A belső tér két fontos újdonsága a 7 colos, digitális műszeregység, amely háromféle grafikus megjelenítést kínál, illetve az átdolgozott kormánykerék.
A csúcskivitelű Fiat Pandina ezen túlmenően vadonatúj 7 colos DAB rádiós érintőképernyőt is kínál, Apple CarPlay és Android Auto™ okostelefon-integrációval. Formai szempontból feltűnő fejlesztés az új, fehérre festett műszerfal; a Pandina jelzésű, dombornyomott logóval díszített új ülések, amelyeket kettős sárga öltések, fehér részletek, továbbá a tengeri hulladékból gyártott, teljes mértékben nyomon követhető, fenntartható Seaqual anyagból készült kárpitozás tesz egyedivé.
A külső megjelenést olyan játékos részletek dobják fel, mint a kerékagy-burkolatokat díszítő panda-arc, a Pandina logó a kontrasztos festésű oldalsó burkolatokon, vagy a Pandina szitanyomás a hátsó oldalablakon.

A Fiat „nincs több szürke” stratégiájával összhangban az új modellkínálat új sárga, fehér, fekete, piros és kék színekben választható. Ezen felül az új Fiat Pandina zöld színben, valamint fekete-fehér karosszériával is megrendelhető. A külső megjelenést az oldalsó borításon látható Pandina logó sárga részleteire rímelő, kontrasztos sárga tükörházak teszik még látványosabbá.
A Fiat Panda, a Made in Italy értékrend jelképe 2011 óta készül az olaszországi Pomigliano d’Arcóban, ahol a mai napig több mint kétmillió példányt gyártottak az olaszok szívéhez legközelebb álló személyautóból.