Giorgo Armani kiadás készül a Fiat 500e-ből

Giorgo Armani kiadás készül a Fiat 500e-ből

Nem először működik együtt divatcégekkel a Fiat, hogy az 500-asból limitált szériákat készítsenek. Korábban volt már hasonlóan izgalmas kollaborációjuk a Guccival és a Diesellel, aztán az elektromos 500-as bemutatásakor a Bvlgari, a Kartell és a Giorgio Armani is megmutatta, milyen divatos tud lenni ez a kisautó. A Fiat 125 születésnapja alkalmából most egy önálló, Giorgio Armani kiadást mutattak be.
Az autót a Fiat 125. születésnapján, július 11-én mutatták be, és ez a dátum azért is izgalmas, mert Giorgio Armani is ezen a napon született. Igaz ő még csak 90 éves.

Mivel igazi stílusikonról van szó, a modell szlogenje is erre utal: “ezt az autót viselni kell, nem vezetni!”

Az autó egyik legizgalmasabb és legszembetűnőbb részlete talán a felni: a neves divatguru monogramját, azaz a G és az A betűket mintázza nagyon ötletes módon, ráadásul a légellenállást is javítják.
A Giorgio Armani 500-as csak a ferdehátú változatban érhető majd el, és kétféle, csak ehhez a kiadáshoz rendelhető exkluzív színnel: egy sötétzöld (Dark Green Micinalised) és egy szürkés, bézses árnyalatot (Ceramic Greige) kevertek ki hozzá.
A külső megjelenésnél az olasz tervezők a kontrasztok és a dekorációk minimalizálásra törekedtek, illeszkedve Armani stílusához.
A belső terek is letisztultak. Izgalmas részlet a lézerrel vágott fa, amelyből a műszerfalbetét készült, a V-mintával hímzett bőrülések pedig szintén a divat világát idézik. A GA logó feltűnik a fejtámlákon is, a mester aláírását pedig megtaláljuk a műszerfalon, az ajtók belsején és a hátsó ablakokon is.
Az autót telepakolták mindenféle extrával, de csak a nagyobb motorteljesítménnyel lesz elérhető, azaz a 87 kW-os(118 LE) erőforrással, a hatótávolság pedig 320 kilométer.

Természetesen nem győzik hangsúlyozni, hogy ez az autó egy igazi olasz termék, azaz Made in Italy.
A Giorgio Armani változatok forgalmazása 2025 elején kezdődik majd Európában, Észak-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában, Japánban és Ausztráliában.