fiat-red-modellek

Itt a teljes Fiat RED flotta!

hirdetés
Folytatódik a Fiat és a RED nemzetközi jótékonysági szervezet együttműködése. Az 500-as modellek után most a Tipo és a Panda is megkapta a speciális piros fényezést.

A RED jótékonysági szervezet eddig főleg elektronikus és divatmárkákkal kooperált, most először fogtak össze autógyártó céggel. A Stellantis-csoport a következő három évben több mint négymillió dollárral szeretne hozzájárulni a szervezet tevékenységéhez. A RED az AIDS elleni küzdelem mellett a koronavírus és egyéb egészségügyi vészhelyeztek elleni harcban is részt vállal.
A Fiat és a RED tavaly ősszel kezdte meg együttműködését, akkor mutatták be az elektromos 500-as RED változatát. Addig az új 500-as nem is volt kapható piros színben, így ez a szín még különlegesebbé tette az autót. A RED kiadásban piros a műszerfalbetét és a padlószőnyeg, de még az alumínium gázpedál is. De leginkább az a szembetűnő, hogy a vezetőülést is piros kárpit borítja, a többi ülés viszont fekete maradt. Természetesen az összes ülés lehet fekete vagy piros is.

Hasonló részletek köszönnek most vissza a most bemutatott Tipo és Panda RED változataiban is, bár a belső térben kevesebb a piros kiegészítő ezekben a modellekben. Piros varrásúak az ülések, a B-oszlopokra pedig felkerült a RED szervezet logója.

A fenntarthatóság jegyében az ülések SEAQUAL® MARINE PLASTIC anyagból, azaz 100 százalékban tengeri műanyag hulladékból készülnek.
Minden Fiat RED modell klímaberendezése légkabinszűrővel van felszerelve, amelyet biocid anyaggal kezeltek. Ez rendkívül hatékony a baktériumok ellen, megakadályozza az utastérben a baktériumok terjedését.

A kormánykereket és az üléseket szintén biociddal kezelték, amely rendkívül hatékony (összetevőktől függően akár 99,9%-ig) a vírusok és baktériumok ellen.
Az új 500-as egyik újdonsága a „fertőtlenítő kesztyűtartó”, amely egy UV-C lámpát tartalmaz. Laboratóriumi vizsgálatok szerint az UV-C lámpa sugárzása már 1 másodperc után és 2 centiméterről is rendkívül hatékony hatást fejt ki, elpusztítja a vírusok és baktériumok több mint 99 százalékát a tárgyak felületén. A kesztyűtartóban fertőtleníteni lehet az okostelefont, a kulcsokat vagy más apróbb tárgyakat is.

Korábban már bemutatták az 500 hybrid, az 500L, és az 500X RED változatait is, így most már összesen 6 Fiat modell érhető el RED kiadásban.

A RED modellek egyébként nem csak piros színben rendelhetőek, a Tipo például Colosseo szürke Gelato fehér és Cinema fekete színekben is elérhető, ilyenkor a tükörházak maradnak piros színűek.
A (RED) jótékonysági szervezetet 2006-ban alapított Bono, a U2 zenekar frontembere és Bobby Shrivel aktivista, hogy összehozzák a cégeket az AIDS elleni küzdelem érdekében. A szervezet azóta kibővítette hatáskörét nemcsak a betegség, hanem a Covid-19 elleni küzdelemre is. Közel 700 millió dollár bevételt generáltak, és több mint 220 millió embernek nyújtottak már eddig segítséget.