fiat-metaverse-store

A metaverzumban nyitott autószalont a Fiat

Olaszországban már a metaverzumban, azaz a 3D-s virtuális világban is vásárolhatunk Fiatot, de az autó természetesen fizikai valóságában lesz a miénk a fizetés után. Egyelőre még csak az új elektromos Fiat 500-as La Prima by Bocelli változatát vásárolhatjuk meg otthonunk kényelméből, de az év végéig minden 500-as modell bekerül a virtuális bemutatóterembe.
A virtuális látogatáshoz nincsen szükség drága hardverre, sem VR-szemüvegre, egy weboldalon keresztül látogathatjuk meg az - egyelőre még csak olasz nyelven működő - digitális üzletet, ahol 3D-ben körbejárhatjuk az autót, amelybe bele is ülhetünk. A szalonban a Fiat virtuális szakértője az autó funkcióit is részletesen bemutatja. Ha kedvünk támadna kipróbálni az autót, akkor a torinói Lingotto épület tetején lévő Fiat tesztpályán vezethetjük is az 500-ast. A modell teljesen konfigurálható, kiválasztható a felszereltsége, a színe, a felni, és minden más, mintha egy igazi autószalonban lennénk.
A Fiat nem titkolt szándéka, hogy a jövőben egyszerűsítse a vásárlás folyamatát, a metaverzumba való költözés is erre irányul, de a gyártó tisztában van azzal, hogy a vásárlók az autókat élőben is ki akarják próbálni. Ezt bizonyítja az is, hogy a virtuális bemutatóteremben is dönthetünk úgy, hogy a legközelebbi igazi márkakereskedésbe megyünk próbaútra.

Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója egyébként november végén, a Los Angeles-i Autószalonon jelentette be, hogy a Fiat 500e 2024-től lesz elérhető Észak-Amerikában.