Milanóról Juniorra nevezték át az Alfa Romeo néhány napja bemutatott vadonatúj modelljét

Milanóról Juniorra nevezték át az Alfa Romeo néhány napja bemutatott vadonatúj modelljét

hirdetés
Öt nappal a hivatalos sajtóbemutató után átnevezték az Alfa Romeo új modelljét.
A Milano új neve Junior lett. Az ok röviden: egy Lengyelországban gyártott autó nem viselheti a Milano nevet.
Az Alfa Romeo április 15-ei közleménye szerint az átnevezés oka az volt, hogy egy olasz kormánytisztviselő a napokban kijelentette, hogy a „Milano” név használatát törvény tiltja.

Annak ellenére, hogy az Alfa Romeo ezzel szemben úgy gondolja, hogy a név megfelel minden jogszabályi követelménynek, és vannak sokkal fontosabb kérdések, mint egy új autó neve, úgy döntöttek, hogy a "kölcsönös megértés jegyében" Milano helyett inkább Juniornak fogja hívni a modellt.
Az ügy előzménye, hogy az április 10-i bemutató után Olaszországban politikai kérdés lett az új Alfa Romeo elnevezése, pedig már jóideje lehetett tudni, hogy az autót a lengyelországi Tychy-ben gyártják majd. Ebben a gyárban készül a vadonatúj Fiat 600-as és a Jeep Avenger is, de 2007 óta itt gyártják Olaszország ikonikus autóját, a Fiat 500-ast, csakúgy, mint a Fiat Pandát.
A bemutató után pár nappal Adolfo Urso gazdaságfejlesztési miniszter közölte, hogy egy Lengyelországban gyártott autót nem lehet Milanónak hívni, illegális ilyen nevet adni egy terméknek, amely nem belföldön készül, mert az a vásárlók megtévesztése.

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója erre válaszul azt mondta, hogy ha az új crossovert Olaszországban gyártanák, az mintegy 10 ezer euróval növelné meg a modell árát, így nem tudnák tartani a Milano (azaz a Junior) 30 ezer euróra tervezett alapárát.
Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója a sajtóközleményben hangsúlyozza: a névváltoztatás mellett döntöttek, annak ellenére, hogy tudják, ez nem lenne kötelező, de szeretnék megőrizni azt a pozitív érzelmet, amit termékeik mindig is keltettek, és elkerülni a vitákat - fogalmazott.

Az Alfa Romeo első teljesen elektromos változatban is kapható modelljét, a Milanót… azaz a Juniort az alábbi cikkben mutattuk be részletesen: https://carnet.hu/alfa-romeo/hirek/bemutattak-az-alfa-romeo-elso-teljesen-elektromos-modelljet-a-milanot