Limitált szériával búcsúzik a 4C

Limitált szériával búcsúzik a 4C

hirdetés

Limitált, 33 darabos szériával búcsúzik az Alfa 4C.


Limitált, 33 darabos szériával búcsúzik az Alfa Romeo 4C Észak-Amerikától, a típus kabrió változata az olaszok legendás középmotoros sportautóját, az 1967-es 33 Stradalét idézi meg.
A 4C már kereskedelmi forgalomban jóideje nem kapható, de 2020 év végére még csináltak belőle egy limitált szériát, amely kifejezetten a gyűjtőket célozza.

Megjelenésével legendás őse előtt tiszteleg.

Egyebek között megkapja az exkluzív Rosso VIlla d’Este fényezést, amely egyébként 2021-től a Giuliához is rendelhető lesz.

A 4C Spider 33 Stradale Tributo elnevezésű modellbe “alapáron” belekerül minden extra, ami kapható volt a 4C-hez, köztük az Akrapovic kipufogó, a versenyfutómű, a hátsó szárny vagy az olasz zászlóval dekorált visszapillantótükör-borítás.
Az autóra ötlyukú, szürkésarany színű felnik kerülnek, előre 18, hátulra 19 collos méretben. A felnik színe is a 33 Stradalét idézik.
Az autóba dohány színű bőrülések vannak, és egyebek között a műszerfalon, a küszöbökön és a kardánalagúton is jelzik, hogy milyen modellben ül a tulajdonos. És hogy mi is az a 33 Stradale?
Az Alfa meghatározó sportautója, amely 1967. Augusztus 31-én mutatkozott be Monzában. A V8-as, középmotoros kupé akkor a leggyorsabb sportautó volt, 6 másodpercen belül gyorsult 100 km/órára, végsebessége pedig 260 km/óra volt. Mindössze 18 darab készült belőle.
A 4C nemcsak fényezésében idézi meg az ősét, hanem teljesítményben is, hiszen kevesebb, mint ezer kiló, az 1750 cm3-es turbómotor az ülések mögött kapott helyet, tehát ez az autó is középmotoros, 4,1 másodperc alatt van 100-on, végsebessége pedig 257 km/óra.

A 4C Spider 33 Stradale Tributo ára 79.995 dollár lesz, amely egyébként nagyságrendileg annyi, mint amennyiért az utolsó évben rendelhető volt egy jól felszerelt 4C Spider. A hírek szerint Európában nem lesz kapható (2020-ban már az európai kibocsátási normák miatt sem kerülhetne forgalomba), az amerikai piacon viszont már biztosan sorba állnak érte a gyűjtők.