Hétfőtől péntekig Budaörsön látható az Alfa Romeo Junior!

Hétfőtől péntekig Budaörsön látható az Alfa Romeo Junior!

hirdetés
Az alfások nagy rendezvénye, AlfaCity után elsőként a CarNet Autóház budaörsi szalonjában látható az Alfa Romeo vadonatúj autója, a Junior. Az első, teljesen elektromos változatban is rendelhető Alfát hétfő délután leplezik le, utána pedig - nyitvatartási időben - egészen péntek (július 19.) kora délutánig lesz megtekinthető a szalonban.
A budaörsi CarNetnél egy teljesen elektromos, Speciale változatot láthatnak az érdeklődők.

Ez az első olyan Alfa Romeo modell, amely már teljesen elektromos változatban is megvásárolható, de azér az Alfa Romeo biztosra megy: a Junior hibrid hajtással is kapható.

A Milano ELETTRICA modellekbe a Stellantis B-SUV modellsorozatának 156 lóerős verziója kerül elsőkerék-hajtással, míg a csúcsváltozat, a VELOCE 280 lóerős lesz. Ez utóbbi izgalmas hír, mert az autó bemutatásakor még úgy volt, hogy “csak” 240 lóerős lesz a csúcsmodell, azonban a mérnökök találtak még további 40 lóerőt, így ez a verzió hivatalosan 280 lóerős.
Az autó tervezői nagyon büszkék arra, hogy az elektromos verzió tömege nagyjából 200 kilogrammal kevesebb, mint a versenytársak hasonló méretű modelljei, egészen pontosan mindössze 1545 kilogram az ELETTRICA önsúlya.
(csak 240 kilogrammal több, mint a Junior hibrid változata).
A hibrid hajtás is érdekes: az IBRIDA modellekben az 1,2-es, háromhengeres benzinmotort egy 48 V-os kiegészítő hajtás támogatja, így az autó 136 lóerős. A hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval szerelt hibrid Junior jelenleg még csak elsőkerék-hajtással rendelhető, de később összkerékhajtással is elérhető lesz.

A Junior természetesen már Magyarországon is rendelhető. A hibrid hajtású modell alapára 10.990.000 forint, míg az elektromos változat 14.990.000 forintról indul.