alfa-guilia-stelvio

A németek szerint a legszebb autók között van a Giulia és a Stelvio

hirdetés
Idén is sikeresen szerepelt az Alfa Romeo a német Auto Motor und Sport autós szaklap desingversenyén. A 2023-ban megújult Giulia a középkategóriás autók között, míg az idén ugyancsak faceliftet kapott Stelvio a “nagy terepjáró/SUV” kategóriában lett a legszebb autó a magazin olvasóinak szavazata alapján.
Több mint 100 autóra lehetett szavazni 12 kategóriában és végül 14.500 olvasó adta le voksát.
A Giulia a kategóriájában a szavazatok 66,4 százalékat szerezte meg, míg a Stelvio 39,7%-kal győzedelmeskedett.

A Giuila és a Stelvio 2023-as modellévének látványos újdonsága, hogy mindkét autó teljesen új fényszórót kapott: a hármas osztatú első lámpatestek már full LED-esek. Az Alfák belsejében pedig az a legnagyobb újdonság, hogy teljesen digitális lett a kormány mögötti műszeregység.

Az idén már 18. alkalommal megrendezett szavazás korábbi éveiben az Alfa Romeo Giuliettát, a MiTo-t, a Tonalét, valamint a Giulia és Stelvio korábbi kiadásait is megválasztották már a legszebb autónak a német magazin olvasói.
Az olasz design komoly sikerének is nevezhető, hogy a német piacon is értik és szeretik. Ezt bizonyítja, hogy idén a 12 kategóriából hatban is olasz márkák győzedelmeskedtek. A két Alfa Romeo mellett a kisautók kategóriájában az Abart 500e nyert. A sportautók kategóriájában az első helyen a Maserati Granturismo végzett, míg a kabriók között a Ferrari Roma végzett az élen. A Ferrari bezsebelt még egy díjat a luxus SUV/terepjáró kategóriában is, ahol az első helyre a Ferrari Purosangue került.