Image

Aranyos Abarth

Már rendelhető az aranyos Abarth

Nem azért írtuk a címben, hogy “aranyos”, mert kicsi és cuki, hanem mert az Abarth 595 limitált, Scorpione Oro változatát az arany szín teszi rendkívül egyedivé és feltűnővé.
A Fiat tuningmárkájának modelljei eddig sem arról voltak híresek, hogy beolvadnának az utcaképbe, ránézésre bármelyik kivitel vagányabb, maszkulinabb, mint egy alap 500-as Fiat.

Az új Scorpione Oro (arany skorpió) kivitel az 1979-ben piacra dobott, mindössze 150 példányban értékesített Autobianchi A112 Abarth “Targa Oro” örököse. A Scorpione Oroból kicsivel több készül majd, összesen 2000 darab, amely azért nem jelenti azt, hogy minden sarkon szembe jön egy ugyanilyen…
Külsejét az arany designelemek teszik stílusossá: a motorháztetőre egy arany skorpió matrica kerül, az autó övvonalán végigfut egy arany csík, a 17 collos, arany színű felnik pedig még feltünőbbé teszik a látványt. Az autó teteje kockás mintát kapott.
Image
Belül is egyedi azonosítók teszik különlegessé az autót: arany 500-as logó a műszerfalon, és egyedi, számozott, arany színű plakett jelzi a tulajdonosának, hogy a 2000-ből melyik számú Scorpione Oro az övé. Az ülések scorpionflage textúrájúak, a fejtámla részükbe pedig belehímezték a “Scorpioneoro” feliratot.
A kicsivel több mint ezer kilogramm súlyú autó 1,4 literes turbómotorja 165 lóerős, amivel 7,3 másodperc alatt gyorsul százra, és 218 km/h a végsebessége.

A Scorpione Oro az úgynevezett black on black fényezésen kívül megrendelhető kék, fehér, illetve ezüst színekben is.