Hírek

Peugeot a konyhában

Az igazi márkafanatikus szereti, ha kedvenc autómárkáját egyéb termékeken is viszontláthatja: pólón, táskán, sapkán, esetleg egy órán. De ha még a konyhában is “szembejön” a kedvencünk, az már eléggé extrém példa. Persze, akár vásárolhatunk logózott bögrét is, de a Peugeotnál más a helyzet, ugyanis a több mint két évszázada alapított családi vállalkozás termékei nemcsak az utakhoz, hanem többek között a konyhaművészethez és a vendéglátáshoz is kapcsolódnak.
peugeot-kitchen-carnet-hir-10

A Peugeot történelme bőven a járműgyártás előtt kezdődött. A Peugeot fivérek, Jean Pierre és Jean Frédéric 1810-ben alapították családi vállalkozásukat, kezdetben acélöntödéjük volt, ám hamar ráálltak a fűrészlapok, majd egyéb kézi fémszerszámok gyártására is.

Az acél és a női divat akkoriban sokkal szorosabban kapcsolódtak egymáshoz, mint ahogy azt ma el tudnánk képzelni, s a Peugeot ezekben az időkben az addig megszokottnál sokkal könnyebb, ezért kényelmesebben viselhető acélabroncsos női szoknyákkal és ruhákkal aratott sikereket.
Az igazi áttörést azonban a különböző darálók és fűszerszórók megalkotásával érték el. Nem is gondolnánk, de ez az üzletág a mai napig a Peugeot egyik legsikeresebb vállalkozása.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/peugeot oldalon:
https://carnet.hu/peugeot/hirek-2/peugeot-a-konyhaban
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely