Hírek

Már gyártják a Hyundai robotautóját!

Az autógyártó frissen létrehozott technológiai központjában beindult azoknak a 4. szintű önvezetésre képes, tisztán elektromos járműveknek a sorozatgyártása, amelyek már jövőre utasokat fognak szállítani Észak-Amerikában.
A Hyundai 2020-ban hozta létre az elektromos jármű architektúrákra és rendszerekre szakosodott Aptivval közös vegyesvállalatát, a Motionalt. A kooperáció eredményeként már 2021 őszén bemutatták az Ioniq 5 akkumulátoros elektromos crossoverre épülő robotjármű prototípusát, amely az azóta eltelt bő két évben folyamatosan fejlődött, finomodott, hogy aztán mostanra, több mint százezer éles robottaxi-fuvar után, a szükséges hatósági engedélyeket megszerezve elérkezzen a sorozatgyártás kapujába. A 4. szintű autonóm közlekedésre képes, azaz a vezető jelenlétét igen, beavatkozását azonban szinte soha nem igénylő jármű példányai egy különleges helyszínen, a Hyundai-csoport frissen átadott szingapúri innovációs központjában készülnek.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/hyundai oldalon: https://www.carnet.hu/hyundai/hirek/mar-gyartjak-a-hyundai-robotautojat
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely