Hírek

Okosabb és erősebb Európa kedvenc Toyotája

A Yaris Cross ma Európa második legkeresettebb városi szabadidőjárműve, egyben a Toyota első számú slágermodellje a kontinensen. Ahelyett azonban, hogy gratuláltak volna egymásnak a sikerhez, a modell fejlesztői visszaültek a tervezőasztalhoz, hogy a kis crossover még ütőképesebben vághasson neki az új évnek.
Mindene megvan a Yaris Crossnak, a világ városi autója címtől kezdve a házon belüli értékesítési bajnoknak járó aranyéremig. Jókor és jól lépett arra a piacra, ahol a Yaris eleve húzónévnek számít, így aztán amellett, hogy saját márkatársai között nem talált legyőzőre, a teljes piacon is tarolt: 2023 harmadik negyedévét az abszolút nyolcadik legnépszerűbb személyautóként zárta, megelőzve számos rangos, nagy hagyományokkal rendelkező típust, köztük nem egy emblematikus európai gyártású modellt. Egy ilyen kiélezett versenyben persze az újdonság varázsa is számít – mármint nem csak a Yaris Crossé, hanem a versenytársaké is. Márpedig ezek közül többen is alaposan megújulva vágnak neki a 2024-es modellévnek – így aztán a Toyota elébe ment a veszélynek, és idő előtt átdolgozta bestsellerét.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon: https://www.carnet.hu/toyota/hirek/okosabb-es-erosebb-europa-kedvenc-toyotaja
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely