Hírek

Navigációs megoldás látássérültek számára

A Hyundai végső célja, hogy mobilitási szolgáltatóként mindenki számára biztosítsa a közlekedés szabadságát. Ennek égisze alatt most azokon igyekszik segíteni, akik legfontosabb érzékszervük nélkül kénytelenek boldogulni a világban.
Az egészségügyi világszervezet, a WHO statisztikái szerint világszerte 39 millióan élnek vakon és további 246 millióan közepes vagy súlyos látássérüléssel – összesen több mint negyedmilliárd embernek okoz tehát napi szintű gondot a közlekedés, a tájékozódás a világban. A Hyundai Motor Group eddig is számos olyan társadalmi és technológiai projektet indított már útjára, amelyben rászorulóknak segítenek visszanyerni a mobilitás szabadságát, most pedig két szingapúri szervezettel karöltve olyan megoldást keresnek, amellyel elősegíthetnék a vak és gyengénlátó személyek magabiztos, önálló közlekedését, erősítve személyes függetlenségüket.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/hyundai oldalon: https://www.carnet.hu/hyundai/hirek/navigacios-megoldas-latasserultek-szamara
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely