Hírek

A konnektorról tölthető kígyó

A plug-in hibrid Tonale az Alfa Romeo első zöldrendszámos modellje, amellyel a márka visszafordíthatatlanul elindul az elektromos autózás felé. Már a Tonale alapmodelljei is “elektrifikáltak”, hiszen azokban lágyhibrid hajtással kombinálták a benzinmotort, de plug-in hibrid erőforrással eddig még nem találkozhattunk az Alfa Romeókban. Ráadásul a PHEV Tonale összkerekes, és a komoly menetteljesítményei mellé minimális fogyasztást ígér.

Teszt: Alfa Romeo Tonale PHEV (2023)

Valami egészen új élményt kínál az alfásoknak a plug-in hibrid Tonale, hiszen ez az első konnektorról is tölthető Alfa Romeo a márka történetében. Míg más gyártóknál már évek óta vannak ilyen hibrid modellek a kínálatban, az Alfa sokáig kivárt ezzel. Végül beadta a derekát és egyből be is durrantott a közepébe: egy olyan kategóriában rukkolt elő hibrid modelljeivel, amely az egyik legnépszerűbb most Európában. Ez pedig a B-SUV, azaz a kompakt szabadidőautók méretosztálya, amelyből most az Alfa Romeo is szeretne magának egy szeletet. Az Alfa Romeo számításai be is váltak, idénre már összesen 90 ezer Alfa Romeo eladását várják, és bizony a Tonale jobban fogy, mint a Giulia és a Stelvio.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alfa-romeo oldalon: https://www.carnet.hu/alfa-romeo/hirek/a-konnektorrol-toltheto-kigyo
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely